Tko kaže da gameri samo sjede?

Tko kaže da gameri samo sjede?

  • Post Category:Novosti

SVJETSKA biciklistička federacija UCI i platforma za treniranje online Zwift odlučili su spojiti biciklizam i esport organizacijom esport biciklističkih prvenstava. U ovom esport natjecanju svi će se natjecatelji pošteno oznojiti.

>Igrali smo novu FIFA-u 20, nikad težu i bolju nogometnu simulaciju

>VIDEO Zbog ovog videa kažu da Kovačić ima najjači šut u novoj FIFA-i

Jedna od najčešćih prigovora esportu je to što podržava sjedenje, odnosno nedostatak fizičke aktivnosti, iako bi se slično moglo primijeniti i na neke sportove i igre. Nove suradnje između sporta i esporta otkrivaju da to ne mora uvijek biti tako. Jedna takva je i ona između UCI-ja i Zwifta u kojoj će biciklisti gameri pedalirati na esport natjecanjima, a tvrtka Canyon je ranije ove godine već pokrenula i vlastiti esport tim Canyon ZCC.

Zwift je platforma lansirana 2014. godine koja omogućava biciklistima da treniraju od kuće na vlastitim biciklima te prolaze neke od kultnih staza, kao što je ona u Yorkshireu. Na isti će se način održavati i esport biciklističko prvenstvo. Natjecatelji će pedalirati na svojim biciklima kod kuće dok na ekranu prolaze prave staze. Potvrđeno je i kako će se i muški i ženski natjecatelji utrkivati na jednake udaljenosti za jednake nagradne fondove. Cilj je, kako kažu, biciklizam predstaviti kao sport 21. stoljeća.